fbpx
Loading creative thinking....
en ro

Trenduri in webdesign pentru anul 2019


Daniel Serbu - mai 20, 2019 - 0 comments

Anul 2019 este deja la jumatate, si inseamna ca suntem aproape de capitolul final al deceniului. 

De cativa ani, internetul a evoluat foarte mult si sa schimbat foarte mult de la realitatea augumentata la realitatea virtuala, inteligenta artificiala, paginile mobile accelerate si multe alte lucruri de genul acesta. 

Adevarul este ca suntem foarte incantati sa vedem ca aceste schimbari s-au intamplat in doar 10 ani. 🙂

In cativa ani, tendintele de webdesign isi schimba modul de creativitate: grile vechi si fotografii traditionale stocate in imagini vibrante, scheme de culori indraznete si aspecte asimetrice. Tehnologia avansata conduce site-ul sa fie mai inteligent, iar cel mai apropiat exemplu este “meniul hamburger”. Din punctul meu de vedere, cred ca 2019 este o simbioza perfecta intre estetica si tehnologie. 

In articolul de astazi, vom discuta despre previziunile privind tendintele web pentru anul 2019 si, bineinteles, va voi impartasi cateva sfaturi si secrete. 

TITLU SERIF , NU SANS-SERIF

Pentru multi dintre voi, titlul va poate speria putin, dar nu va faceți griji, nu este asa cum pare. Dupa cum stim, fonturile serif sunt de obicei mai usor de citit decat sans-serif. Dar care sunt tendintele de design pentru a nu da o mica schimbare? 

Ce ati spune daca am inversa rolurile? si există un motiv bun pentru asta: fontul serif a fost proiectat pentru a fi decorativ, facandu-l perfect pentru accentuare.

Si crede-ma, fontul serif nu este atat de batran precum pare. 

ALB-NEGRU SI O PATA DE CULOARE

Culorile sunt cele mai importante elemente de pe un site web. Si culoarea are puterea sa te faca fericit, trist, nervos, emotionat etc. 

Pentru 2019, vedem designul web alb-negru care face impresii spectaculoase. In mod ironic, cel mai mare efect de alb si negru poate avea in combinatia lor cantitati minime de culoare, numite efecte de stropire (pete). Adaugarea unei culori nu numai ca va distruge marea de monocrom, ci va crea un punct focal de interes.

Foarte…cool!

FLAT DESIGN SI FORME NATURALE

In 2019, designerii se indreapta spre forme naturale si linii netede. Deoarece aceste forme sunt in mod natural imperfecte, ele pot oferi un efect de adancime. Flat design-ul este directia care si-a gasit expresia larga si diversa asupra artei digitale si este renumita pentru utilizarea minimalista si concisa a mijloacelor vizuale expresive.

ARTA GLITCH

Ce este arta glitch? Glitch art este practica utilizării erorilor digitale sau analogice in scopuri estetice prin coruperea datelor digitale sau prin manipularea fizică a dispozitivelor electronice.

Graficele de tip glitch sunt atat de importante în zilele noastre, fiind modernecand computerele sunt atat de raspandite. Cu arta Glitch poti oferi site-ului tau un aspect distinct psihedelicDaca sunteti un designer grafic bun atunci puteti citi acest articol. Cu siguranta va va inspira. 

INTERACTIUNI MICRO

Interactiunile micro sunt evenimente care au o sarcina principala, un singur scop si sunt gasite in tot site-ul tau.

Scopul lor este de a incanta utilizatorulpentru a crea un moment care sa atragasa primeasca si sa indraznească sa-i spunemuman. 

Deplasati mouse-ul, derulațiadaugati in cosanimatii de topireetc.

CHATBOTS – MESAJE PRESTABILITE

Chatbot este un program pe calculator care simuleaza conversatia umana sau chat-ul prin inteligenta artificiala. 

Chatboții folosesc mesaje directe pentru a strange informatiile necesare pentru a oferi suport eficient. De exempluintrebarea utilizatorilor de ce va viziteaza pagina este o intrebare care este probabil pusa la fiecare angajare. 

Minunat, nu? 🙂

MAI MULT CONTINUT VIDEO

In zilele noastre foarte aglomerate si alerte din punct de vedere al trecerii timpului, se pare ca mai mult ca niciodata, este nevoie de mult continut video. Videoclipul nu numai ca diversifica pagina, ci ajuta la o audienta care nu are timp sa citeasca continutul textului site-ului web. Cele mai multe dintre studiile de acolo vor afisa faptul cs o persoans este mult mai interesata mai degraba de continutul video decat de conținutul textului.

Chiar daca un videoclip va dura mai mult timp pentru a fi produs, este cu siguranta ceva ce trebuie sa aveti in vedere pentru a va prezenta ideile.

MINIMALISMUL ESTE LA PUTERE

Aceasta este cel mai vechi trend de design web. Cu cat ai mai putine elemente pe site-ul tau, cu atat mai putin va trebui sa te gandesti la audienta, si la cat de mult v-a atrage continutul pe care il cauta.

Daca site-ul tau este proiectat cum trebuieacesta va afisa utilizatorului exact ceea ce cauta. 

Si iata-nein ultimul an al acestui deceniuproiectand tot ce ti se potriveste. Dar exista inca multe surprize in 2019 pentru industria de web design, cum ar fi diversitatea si navigarea cu usurintadar vom investiga in continuare daca aceasta este o solutie buna pentru utilizatori. 

Cat de mult am vrea sa ne imaginam ca stim tot ce se va intampla anul acestadecizia este la latitudinea taLasati creativitatea sazboare”sa adune o multime de pareri de la utilizatori si sa fiti mereu proactivi si dispusi sa va schimbati designul si functionalitatile in functie de trend.