Trenduri în web design pentru anul 2019


Daniel Serbu - mai 20, 2019 - 0 comments

trenduri in webdesign

În articolul de astazi, vom discuta despre previziunile privind trenduri în web design pentru anul 2019 și, bineînteles, vă voi împărtași câteva sfaturi și secrete.

Anul 2019 este deja la jumatate, și înseamnă că suntem aproape de capitolul final al deceniului. 

De cațiva ani, internetul a evoluat foarte mult și sa schimbat foarte mult de la realitatea augumentată la realitatea virtuală, inteligența artificială, paginile mobile accelerate și multe alte lucruri de genul acesta. 

Adevărul este că suntem foarte încântați să vedem că aceste schimbări s-au întâmplat în doar 10 ani. 🙂

În câțiva ani, aceste trenduri în web design își schimbă modul de creativitate: grile vechi și fotografii tradiționale stocate în imagini vibrante, scheme de culori îndrăznețe și aspecte asimetrice. Tehnologia avansată conduce site-ul să fie mai inteligent, iar cel mai apropiat exemplu este “meniul hamburger”. Din punctul meu de vedere, cred că 2019 este o simbioză perfectă între estetică și tehnologie. 

TITLU SERIF , NU SANS-SERIF

Pentru mulți dintre voi, titlul vă poate speria puțin, dar nu faceți griji, nu este așa cum pare. După cum știm, fonturile serif sunt de obicei mai ușor de citit decât sans-serif. Dar care sunt tendințele de design pentru a nu da o mică schimbare? 

Ce ați spune dacă am inversa rolurile? și există un motiv bun pentru asta: fontul serif a fost proiectat pentru a fi decorativ, făcându-l perfect pentru accentuare.

Și crede-mă, fontul serif nu este atât de învechit pe cât pare. 

ALB-NEGRU ȘI O PATĂ DE CULOARE

Culorile sunt cele mai importante elemente de pe un site web. Și culoarea are puterea să te facă fericit, trist, nervos, emoționat etc. 

Pentru 2019, vedem designul web alb-negru care face impresii spectaculoase. În mod ironic, cel mai mare efect de alb și negru poate avea în combinația lor cantități minime de culoare, numite efecte de stropire (pete). Adăugarea unei culori nu numai că va distruge marea de monocrom, ci va crea un punct focal de interes.

Foarte…cool!

FLAT DESIGN ȘI FORME NATURALE

meniul hamburger

În 2019, designerii se îndreaptă spre forme naturale și linii netede. Deoarece aceste forme sunt în mod natural imperfecte, ele pot oferi un efect de adâncime. Flat design-ul este direcția care și-a găsit expresia largă și diversa asupra artei digitale și este renumită pentru utilizarea minimalistă și concisă a mijloacelor vizuale expresive.

ARTA GLITCH

Ce este arta glitch? Glitch art este practica utilizării erorilor digitale sau analogice în scopuri estetice prin coruperea datelor digitale sau prin manipularea fizică a dispozitivelor electronice.

Graficele de tip glitch sunt atât de importante în zilele noastre, fiind modernecând computerele sunt atât de răspândite. Cu arta Glitch poți oferi site-ului tău un aspect distinct psihedelicDacă sunteți un designer grafic bun atunci puteți citi acest articol. Cu siguranță  va inspira. 

INTERACȚIUNILE MICRO

Interactiunile microInteracțiunile micro sunt evenimente care au o sarcină principală, un singur scop și sunt găsite în tot site-ul tău.

Scopul lor este de a încânta utilizatorulpentru a crea un moment care  atragă primească și  îndrâznească -i spunemuman. 

Deplasați mouse-ul, derulațiadaugați în cosanimații de topire etc. Previziunile pentru 2019 sună bine!

TRENDURI ÎN WEBDESIGN: CHATBOTS – MESAJE PRESTABILITE

Chatbot este un program pe calculator care simulează conversația umană sau chat-ul prin inteligența artificială. 

Chatboții folosesc mesaje directe pentru a strânge informațiile necesare pentru a oferi suport eficient. De exempluîntrebarea utilizatorilor de ce  vizitează pagina este o întrebare care este probabil pusă la fiecare angajare. 

Minunat, nu? 🙂

TRENDURI ÎN WEB DESIGN: MAI MULT CONȚINUT VIDEO

În zilele noastre foarte aglomerate și alerte din punct de vedere al trecerii timpului, se pare că mai mult ca niciodată, este nevoie de mult conținut video. Videoclipul nu numai că diversifică pagina, ci ajută la o audiență care nu are timp să citească continutul textului site-ului web. Cele mai multe dintre studiile de acolo vor afișa faptul că o persoană este mult mai interesată mai degrabă de conținutul video decât de conținutul textului.

Chiar dacă un videoclip va dura mai mult timp pentru a fi produs, este cu siguranță ceva ce trebuie să aveți în vedere pentru a vă prezenta ideile.

MINIMALISMUL ESTE LA PUTERE

Acesta este cel mai vechi trend de web design. Cu cât ai mai puține elemente pe site-ul tău, cu atât mai puțin va trebui să te gândești la audiență, și la cât de mult v-a atrage conținutul pe care îl caută.

Dacă site-ul tău este proiectat cum trebuieacesta va afișa utilizatorului exact ceea ce caută. 

Și iată-neîn ultimul an al acestui deceniuproiectând tot ce ți se potrivește. Dar există încă multe surprize în 2019 pentru industria de web design, cum ar fi diversitatea și navigarea cu ușurințădar vom investiga în continuare dacă aceasta este o soluție bună pentru utilizatori. 

Cât de mult am vrea  ne imaginăm  știm tot ce se va întampla anul acestadecizia este la latitudinea taLăsați creativitatea zboare” adune o mulțime de păreri de la utilizatori și  fiți mereu proactivi și dispuși   schimbați designul și funcționalitățile în funcție de trend. 

 

Tie cum ți se par aceste trenduri în web design pentru anul 2019? Nu ezita să ne spui părerea ta printr-un comentariu.

 

Daca vrei să afli mai multe despre cum te putem ajuta să îți crești afacerea, suntem nerăbdători să ne întâlnim la biroul nostru din centrul Bucureștiului. Sau ne poți trimite un mesaj, sună-ne oricând sau trimite-ne un email