Scroll to top

Ce riscuri de securitate implică munca de acasă?


Daniel Serbu - ianuarie 29, 2021 - 0 comentarii

Munca de acasă implică anumite riscuri de securitate. Odată ce angajații nu mai sunt în rețeaua internă a afacerii, o încălcare a securității s-ar putea întămpla la orice pas.

remote work

Iată câteva sfaturi pentru a vă proteja angajații ce lucrează de acasă. 🛡️

1️⃣ Efectuați scanări și actualizări periodice ale dispozitivelor.

Solicitați rapoarte de scanare de două-patru ori pe an și vă puteți asigura că dispozitivele sunt ferite de orice problemă detectabilă.

2️⃣ Schimbă parolele.

Schimbați parola Wi-Fi în mod regulat. Da, înseamnă că va trebui să vă reconectați din nou toate dispozitivele, dar, de asemenea, descurajează orice vizitator nedorit.

3️⃣ Actualizați firmware-ul periodic.

Router-ul rulează un software de nivel scăzut numit firmware care controlează în esență tot ceea ce face routerul. Acesta stabilește standardele de securitate pentru rețeaua dumneavoastră.

4️⃣ Utilizați rețelele VPN pentru a vă accesa rețeaua.

O rețea privată virtuală este un grup de computere sau rețele care funcționează împreună pe internet. Utilizați VPN-urile ca metodă de securizare și criptare a comunicațiilor dumneavoastră.

5️⃣ Schimbați poziția router-ului în locuință.

Așezați routerul wireless în mijlocul casei. Nu doriți ca gama de semnal wireless să ajungă prea mult în afara casei dumneavoastră, unde poate fi interceptată cu ușurință de către persoanele rău intenționate.

6️⃣ Îmbunătățiți protecția dispozitivelor conectate.

Verificați ce dispozitive se conectează cel mai des la rețeaua dumneavoastră și asigurați-vă că au instalat un software de securitate antivirus și / sau anti-malware.

7️⃣ Ferește-te de phishing și alte escrocherii.

Uneori hackerii îți trimit un text sau un e-mail nesolicitat cu un link. Dacă accesați link-ul, expeditorul are acces la tot felul de lucruri de pe dispozitivul dumneavoastră.

security breach

Securizarea rețelei de domiciliu ar trebui să fie o prioritate majoră pentru cei ce vor să păstreze datele în siguranță.

Aflați mai multe despre încălcarea securității GDPR aici.

Cum vă securizați rețeaua penreu munca de acasă?

Author avatar

Daniel Serbu

Salutare, eu sunt Daniel si sunt Webmaster @ ZONK. Am o experienta vasta in design si IT si imi place sa practic snowboardul si sa ascult muzica de calitate. Imi petrec timpul alaturi de familie, prieteni si cainele meu, Mylo.

Parerea ta:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *