Social Media

Publicitate pe Social Media – Strategii inteligente de marketing

Este o realitate faptul ca domeniul de business se muta tot mai mult in online, iar strategiile de marketing au tot mai des in prim plan promovarea online, in special publicitate pe Social Media. De ce? Pe plan mondial, peste 2 miliarde de utilizatorilor de internet folosesc retelele de socializare. Lider este si in 2018 Facebook, cu 2.2 miliarde de utilizatori activi pe luna, Instagram are peste 800 milioane de conturi active lunar, iar Pinterest a ajuns la peste 10 milioane de vizitatori unici lunar. Asadar, retelele de socializare au devenit o piesa foarte importanta in crearea unei legaturi directe intre consumatori si brandul pe care dorim sa il promovam. Un brand mai vizibil duce catre o mai buna legatura a consumatorilor cu brandul si loializarea acestora, ceea ce conduce in final catre o crestere in vanzari.

Principalele retele de socializare astazi sunt: Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Snapchat si Pinterest. In ceea ce priveste publicitatea in mediul online, fiecare dintre aceste platforme prezinta anumite caracteristici. In functie de publicul tinta caruia vrem sa ne adresam, a mesajului pe care ne dorim sa il transmitem, a tipului de produs sau serviciu pe care il oferim, avem posibilitatea de a alege canalul de comunicare cel mai eficient.

Un pas important in crearea unei strategii de online marketing consta in setarea obiectivelor pe care dorim sa le atingem. Astfel, daca avem in vedere cresterea traficului pe site, platformele cele mai potrivite sunt  Facebook sau Instagram. Pinterest este cel mai potrivit in cazul generarii unei vanzari rapide si imediate a unui anumit produs, iar Linkedin este ideal pentru campanii business to business.

Cum facem publicitate pe Social Media? Strategiile de marketing se pun in practica prin reclame si anunturi ce constau in orice fel de continut platit. Un mare avantaj este costul redus comparativ cu orice alt tip de campanie de publicitate, fie ca vorbim despre campanii Google Adwords sau cele existente in mediul offline. In cazul in care campaniile sunt gandite in acord cu cerintele consumatorilor, continutul este unul de calitate si este adaptat in functie de fiecare platforma in parte, rambursarea investitiei este, de cele mai multe ori una rapida in cazul reclamelor platite. 

Pentru a atinge cele mai bune rezultate, derularea unei campanii de publicitate trebuie monitorizata si adaptata constant. Poate unul dintre avantajele principale ale acestui tip de advertising consta in faptul ca este masurabil in timp real. Astfel, continutul trebuie sa fie testat, analizat si masurat astfel incat, strategia de marketing sa fie in acord cu preferintele consumatorilor.

Asadar, publicitatea pe Social Media a devenit o componenta esentiala in procesul de marketing actual. Cel mai important aspect de care trebuie sa tinem cont este reactia din partea publicului. Acesta ne contureaza urmatorii pasi. Retelele de socializare ne ofera posibilitatea de a cunoaste mai bine clientii nostrii cat si de a identifica noi consumatori care sa ramana fideli brandului si de ce nu, sa ne recomande si mai departe.

Autor


Avatar

Octavian Tiron

Web Developer & Marketing Specialist @ ZONK Digital Agency. De peste 15 ani sunt numai ochii si urechi in domenii ca dezvoltare web, marketing digital si optimizare SEO. In afara biroului imi place o muzica buna, snowboardul, o calatorie undeva departe si o cafea aromata & tare.