fbpx
Loading creative thinking....
en ro

Index de mobil: Politica Google


Octavian Tiron - februarie 1, 2019 - 0 comments

Primul index de mobil a aparut ca urmare a comportamentului utilizatorilor. Incepand cu anul 2015, a avut loc o crestere semnificativa a numarului de cautari efectuate pe mobil in Google. In 2017, aproape 60% din traficul total pe Internet se realizeaza pe dispozitive mobile. Dupa un an si jumatate de testare, oficialii Google au lansat pe 26 martie o versiune a noului index de mobil. Scopul sau este de a imbunatati experienta utilizatorilor de smartphone-uri si tablete.

 

Ce este primul indice pentru dispozitive mobile?

Dupa cum sugereaza si numele, versiunea mobila a site-ului va fi luata in considerare in primul rand in momentul indexarii. Astfel, in afisarea rezultatelor cautarii, site-urile mobile vor aparea printre pozițiile de top. In cazul site-urilor care nu sunt mobile, versiunea pentru desktop va aparea in continuare, iar Google utilizeaza in continuare un singur index de mobil, schimbarea fiind prioritizarea versiunii pentru dispozitive mobile.

 

index de mobil

 

Actualizarea Google trebuie sa fie urmata de optimizarea site-urilor pentru cautarile efectuate pe dispozitive mobile. Pentru a face fata modificărilor facute de primul index de mobil, site-ul trebuie sa fie usor de utilizat, intuitiv si design pentru a fi receptiv. Continutul trebuie, de asemenea, sa fie in conformitate cu cerintele utilizatorilor, iar formatul acestuia trebuie sa fie compatibil cu dispozitivele mobile.

 

Oficialii Google au afirmat ca primul indice pentru dispozitive mobile nu va modifica semnificativ site-urile pentru care versiunile desktop si mobile sunt aceleasi.

In acest caz, nu sunt necesare modificari, dar daca versiunile difera, este ideal sa acordati prioritate versiunii mobile a continutului principal.

 

Deci, primul indice mobil aduce o schimbare radicala. Optimizarea site-urilor pentru dispozitive mobile ar trebui sa tina cont de toate caracteristicile lor. Din adaptarea codului, viteza de incarcare, asigurarea unui continut adecvat si a unui design receptiv.

 

Daca vrei sa afli mai multe despre cum te putem ajuta sa iti cresti afacerea. Suntem nerabdatori sa ne intalnim la biroul nostru din centrul Bucurestiului. Sau ne poti trimite un mesaj, suna-ne oricand sau trimite-ne un email.

Post a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *